Vändingsförsöket

Vi kom fram vid kvart i nio på morgonen och fick ett rum. De var så kul för min kompis hade fött sin dotter i samma rum fyra år tidigare..

Satte mig på sängen för att invänta sköterskan som skulle ta lite prover och blodtryck och sådant.

Jag var så nervös att jag kallsvettades inför den här dagen :(

Proverna såg ut som det skulle, och jag och bebis blev kopplade till en CTG kurva som jag fick ligga i, i 30 minuter. Hjärtljuden låg på 125 till 130 slag

Vi fick långa väntetider men till slut kom det en läkare eller barnmorska som skulle känna hur bebisen låg. De här gjorde inte alls ont. Hon kände lite försiktigt och en UL maskin togs in på rummet. Här kunde de nu konstatera att bebisen inte låg med huvudet ner utan på tvären precis som hos BM

De gick ut ur rummet för att tillkalla fler läkare och personla som skulle hjälpas åt vid vändningen. Jag var så nervös hackade tänder och ingen filt fanns det i rummet. Svetten lackade och en annan sköterska kom in och satte en nål i min hand som hon satte fel. Så hon fick dra ut den igen och prova i armen i stället.

Efter en del väntan kom det fyra st läkare och personal in på vårt rum. De la mig plant i sängen med någon röd grej under benen och drog ner brallorna på mig och nervositeten var så hög nu att jag bara ville resa mig och gå där i från :(

Jag fick bricanyl i armen och sen började de trycka ner magen så jag trodde jag skulle kvävas. Den andre läkaren puttade på åt andra hållet hårt som fan och en tredje höll på med UL maskinen och jag skrek för det gjorde så ont. Och sen började jag gråta. De var hemskt Och något jag helst aldrig mer vill vara med om.

Direkt efter vändningen som lyckades kopplades ctg på igen för att se så bebisen mådde bra. Det gjorde den, och vi fick gå och fika. Skulle stanna på sjukhuset i två timmar för att sedan göra ett sista UL för att se att den verkligen låg kvar och inte hade flyttat sig. De hade den inte och en sista kurva togs som såg fin ut innan vi fick åka hem. Hela kvällen sedan hade jag mens smärtor men i dag känner jag inte av något sådant och bebis kickar nu på revbenen som fan i stället för att sträcka ut sig i sidorna. A vilket som var skönat haha vet jag inte.



 


Förlossningen

Snart dax att be ge sig på fastande mage till förlossningen. I dag blir det ett vändningsförsök. Ser inte fram i mot det här. Är hyper nervo och vill helst slippa. Har en kompis med mig. Nu är det upp till dig baby om du ska stanna kvar i vänt läge. Om det ens går att vända. jag vill inte vara med längre. de är ju bara för mycket.

Nej nu måste jag rusa!


Vaknade med ångest finns 2 anledningar till detta

Ja det ena är ju att jag blir barnledig i morgon och vet aldrig vad jag ska göra av tiden som helt fucking ensam. De är så outhärdligt tråkigt och tiden står helt still. Jag kommer aldrig komma över det alltså. Never ever.

Det andra är mina tankar kring vändningen nu på Måndag.
Tänk om jag får ont, tänk om jag får kräk känslor och spyr rakt ut över allt och alla.
Tänk om det inte lyckas vända babyn. Då blir det en högst onormal förlossning för min del. Något jag inte varit  med om tidigare och för mig är det ju helt okänt. Vilja ha ett sår i magen. Nej man ska ha ont i underredet efter en förlossning inte ha ett jävla sår i magen. Helt onormalt för mig. Där finns ju inget hål för bebis att komma ut.
Vi är ju skapta för att där bebis kom in ska den också  nio månader senare komma ut eller??

Jag vill helst av allt bara sitta stilla och gråta i dag. Jag känner mer helt värdelös även om detta omöjligt kan vara mitt fel.  Sandra som tänker i sidotankar om allt. "Jaha men efter snittet då (om det nu blir det) Kommer mer komplikationer då eller? Varför har den inte vänt på sig egentligen? Hmm något fel?"

BB väskan är i allafall snart helt färdigpackad. Och min plan om det blir snitt spricker ju. Då kommer jag inte komma hem på en gång som jag vill. Fan vad jag avskyr sjukhus läkare och doktorer. VILL INTE VA MED LÄNGRE!!

I min BB väska har jag packad ner, tre nya ombyten och en pytte mössa till bebis. Amningsinlägg och värmedynor till brösten åt mig. En gosig filt till liten och två gosse djur som jag ska slänga in i maskin först. Fleece overall och ute mössa och raggsockor till bebis. Ett par vanlig sockor till den lille slank också med. Och två nya nappar. Jag tror det är allt jag behöver till den lille sen när den kommit till världen. Jag hoppas hoppas att allt går bra *biter på naglarna*
Till mig själv då?? Jo jag har packet ner hemfärds kläder till mig. Efter som att jag inte kommer kunna ha mamma kläderna när vi far hem sen. OBS: Att hemfärdskläderna är i en större storlek än vad jag har som icke gravid. Tror det är stl 44 i byxorna. Det kommer ju kunna passa sen. Man är ju inte slimmad från början heller. Sen packade jag ner lotion,balsam,schampo och hårborste. Nya underkläder och två amnings behåar. Mjuk pyjamas åt mig långa byxor och linne. Läppsyl och handkräm. Batterier till kameran och tandhygiens saker samt deo.

Det jag också vill ha med som inte är nedpackat än är; Kameran så klart, plånbok samt pengar, bindor och en bok att läsa. babyskyddet för hemfärd åker ju sidan om. HAHA..
Topps och ett par mjukisbyxor till mig.. Ja jag tror inte jag behöver så mycket mer än Ipren och Alvedon till efter värkarna.. Hmm förresten får man sådana om man gör smitt? Dubbelt ont i sådantfall.. Både i såret och i livmodern. Aj fan, jag kommer döö


Tvärläge

Kanske dax och blogga lite. Har ni saknat mig??
Ja i dag var jag iallafall hos MB.. Ni vet ju som jag tidigare har skrivit att i dag var den dagen vi skulle kolla om bebis låg i säte eller om huvudet låg där det skulle. Jag kan ju säga som så att något sätesbarn var det inte. Inte heller ligger den med huvudet ner. Nej den här bebisen ligger i tvärläge :(

Alltså ligger den med ryggraden ner mot blygdbenet, huvudet åt höger, armar och händer mot mitt bröst och fötterna åt vänster i magen.

På måndag har jag fått tid till förlossningen. Det blir då ett vändnings försök. Ska vara där 08:45 får inte äta efter tolv på natten, kommer dö, men iallafall. Sen blir jag intagen då den tiden för en CTG kurva. Efter det kommer jag få en bricanyl spruta :( Ser jag inte fram i mot efter som jag är nål rädd.
Vändningsförsöket ska ske av en läkare och med hjälp av UL..
Lyckas dem får jag och min kompis som ska följa med vänta i två timmar. Efter det ska dem kolla så att den ligger kvar och en ny kurva ska tas..

Inget av det här ser jag fram i mot :( bhuu vill inte.. Vill att den ska vända sig rätt.
Men har inget annat val i fall den inte har vänt sig till på måndag.

Mina värden i dag var bra. Hjärtljuden ligger på 130 i dag också. Och symf måttet är på 34cm nu.. jag är vecka 35 plus 6 i dag.. Full vecka 36 i morgon..



Breaking Dawn trailer FAN AD JAG LÄÄÄNGTAR

så sjukt spännande det ska bli när filmen kommer ut. jag har ju i sommars läst sista boken och vet redan allt. men att se den på filmduken ger EXTRA känsla som berör hela själen..


Kalender för i dag

Min graviditet - BF Fre 22 okt 2010

Din graviditet startade Lör 16 jan 2010.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Lör 30 jan 2010 (ägglossningen).

Du är på dag 246 av 280. (87,9%).

Du är i vecka 36.
Du har gått 35 fulla veckor och 0 fulla dagar (v35+0).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Fre 22 okt 2010
Du har 34 dagar kvar till beräknad förlossning.

Full vecka 35

Ska man inte vara trött på att vara gravid så här lång? Har av tidigare erfarenhet blivit så pissigt trött på magen och allt som här till i slutet på en graviditet. Och veckorna har bara sniglat sig fram.
Jag känner inte så den här gången. Javist vissa dagar kan jag ju känna att det vore skönare med en mindre mage och mindre ont och så. Men inte en i hållande trötthet.

Och tiden sen. Den går allt för fort. Jag tycker veckorna bara rusar i väg en efter en. Jag hinner nästan inte med själv. På tisdag ska jag till barnmorskan och göra en redogörelse för hur jag tycker min graviditet har varit, vi ska göra en förlossnings plan och göra UL för att kolla om huvudet ligger ner i fall hon inte kan känna det tydligt då.

Vart tog tiden vägen? De var ju Februari nyss.. Jag satt ju med grav testet i handen på toaletten och skakade bara för ett litet tag sen. Jag var ju tillsammans med min älskade pojkvän nyss känns det som..
De har varit slut mellan oss i snart åtta månader. Men allt känns som i förrgår.. Konstigt..

Jag hade en helvetes natt i natt. RLS till tusen och små stick på benen. Kändes som någon retade mig och stack försiktigt en nål på mina ben över allt här och där. Så jävla obehagligt.
Kändes som jag hade tusen och åter tusen smulor i min säng. Fast jag skakat av lakanet tre fyra gånger. Var för tung att vända mig och armbågarna börjar skava nu när jag försöker häva mig upp i sängen för att byra sida.

Jag var tvungen att gå upp och gå flera gånnger i natt och tillslut vända jag mig  helt om i sängen. Alltså la huvudet i fotänden. Då tillslut efter mycket om och men somnade jag. Tror kl var något runt tre på natten.
Gick inte upp förens elva i dag. Är fortfarande helt slut. Undrar om jag kommer orka någoting i dag eller om det blir en dag där jag i störta delen vilar mig igenom den.. Tja Jag vet inte..


 

Bilden är tagen förra veckan alltså i vecka 34



Bra sagt om ordet förlåt

Förlåtande
handlar inte alltid om att Du har fel och den andre har rätt. Det
betyder bara att Du värderar vänskapen högre än ditt ego



Svenska A- talar prov

Har inte hunnit med datorn i dag. Som ni vet så satt jag hela kvällen igår och rå pluggade efter som jag skulle ha en muntlig presentation (ett tal) i Svenska kl 10 i morse. Det gick hur bra som helst. Jag fick jätte mycket beröm och min lärare tyckte att jag var väl förberedd och bemötte mina åhörare med respekt.
Jag fick reda på att det var väldigt väl utfört och att mina "kalla fakta" var precis det rätta jag skulle haft med. Och en bra källförteckning på vart dem kom i från. Hon tyckte även att jag verkade lugn och samlad och kunde tala fritt utan att vara beroende av mitt manus :) Jag blev så glad över att få höra allt detta och jag höjdes en aning som SANDRA..
Nu väntar jag bara på mitt betyg men jag är inte osäker länge godkänd blir jag definitivt.

I morgon skriver jag uppsattsprov på fyra timmar utan rast. Sjukt jobbigt att plugga så länge. Inget jag ser fram i mot med min tjocka mage och ben och vader som titt och tätt får kramp :( Men även det ska väl gå bra hoppas jag.
Jag är bra på att formulera mig i tex även om min ADHD problematik i bland ställer till det för mig i stavning och särskrivning.

Men som min lärare själv sa, i dag finns det ju så bra ordbehandlings program i datorn som oftast rättar till sådana här fel. Så det är ingen omöjlighet alls för mig att klara även den delen av Svenska-A vilket jag är helt på det klara med också.

En del undrar vad de är jag pluggar till. Jag har fått börja om från ruta ett då jag inte fullföljde gymnasiet när jag hade chansen. Jag studerar nu först och främst upp betygen så jag får gynmasie-kompetens. Mitt mål är få behörighet till högskolan och göra högskola provet för att kunna söka in till Sjuksköterska utbildningen. Och i slutänden är min dröm att bli fullbordad barnmorska och hjälpa barn till världen..


Mödravården vecka 34 plus 2

Min dag har varit bra, bortsett från tarm bubblor i magen som orsakat fruktansvärda kramper :( Jag hann med bussen till mvc utan problem. Den var inte ens försenad den här gången. Jag var uppe på sjukhuset redan kl kvart i två. Min tid var inte förens kvart över. Jag min toka glömde ju min drick yoggi hemma så jag satte mig och tog en macka och festis på kafeterian det har där :)

Jag fick komma in ganska fort och min bm sa att jag såg piggare ut i dag :) De var roligt att höra. Blodtrycket var bra och nu väger jag hela 80kg. Så mycket har jag aldrig gått upp under en graviditet förut. Bebis hjärtljud låg på 130 slag i dag, vilket också var bättre än förre gången. Symf måttet var 32cm så då har jag vuxit två cm på två veckor. De är ju ganska bra eller??

Nästa gång ska vi göra ett UL för min bebis ligger troligen i säte. Och gör den det måste det göra ett vändnings försök. Något jag heller aldrig varit med om tidigare..
Hoppas det går bra :)


PÅ väg med x2000

Hejsan, sov bra i natt. Vaknade dock vid fem tiden i morse och kunde inte somna om. För sov mig 20 minuter, men allt gick bra och smidigt ändå. Vi var vid tåget redo och klara redan kl kvart i nio. Min dotter fick en glass i en glassbar och jag köpte en loka Afrika.

Vi kom på tåget ordentligt och snart ska vi byta till tåget som går till vår stad. Tjugominuter kvar, fat jag tror tåget är något försenat så det kanske är en halvtimme kvar. Men det koppas jag inte efter som vi inte har många minuter på oss att byta.

Min dotter leker här sidan om mig och vi har det bra här på x2000 :)


Jonathan

Jag har varit en del packande nu i kväll. Vi far hem tidigt i morgon bitti. Det var en trevlig dag med Jonathan i dag. Och min dotter njöt av varje sekund med honom.
Han är verkligen omtänksam mot henne och de märks att han tycker om henne. Han hade ritat teckningar till oss båda. Jag blev så glad för dem. Och stor har han blivit också :)
Jag skriver lite mer i morgon, har packat hela kvällen och äkt bil i flera timmar så nu är jag jätte trött.
Allt var bra med sonen i vart fall och vi hade en trevlig dag tillsammans där vi gjorde lite av varje. Som spelade x box, leka med lego, actionmans och mekano. Han visade även oss när han körde runt på sin kross i trädgården och barnen hoppade studsmatta.
Vi gav Jonathan sin present och pengarna vi hade med oss, och min dotter gav honom teckningen hon hade gjort. Han vill att vi brevväxlar när jag kommer tillbaka till Södermalnad och de är väl klart jag vi ska göra det.
Han är otroligt bra på att läsa och har lärt sig oerhört for. Jag är så stolt över honom så det finns inte. Nästa resa ner blir i Maj. Nu ska jag hem och föda bebis avsluta skolan, reda ut saker om faderskapet och komma in i nya rutiner med bebis samt min hemma boende dotter.

Lite tråkigt att lämna i morgon. Men tiden går så fort och snart är jag ju här igen.. Och förhoppnings vid då med två barn för att träffa mitt tredje ...


34 fulla veckor i dag

Ja då har mindre än 45 dagar kvar till BF.. Jag har en liten vilde i magen :) Mest på nätterna och på morgonen. Den sparkar så att nerver och revben gör ont. Och de är inte liten kraft den lille har.
Jag har pratat lite med min pappas tjej om framtiden, faderskapet och hela den biten.
De är ju inte så roligt för oss om vi får en massa problem och skit av den ev pappan i fall jag går igenom en faderskaps utredning. Med tanke på hans inställning till allt gör det saken inte bättre för mig.

Min bm säger att jag måste ta kontakt med familjerätten omgående. Men innan jag gör det vill jag vara 100procent säker på att de verkligen finns en skriven korrekt lag som säger att de är det SOM SKA göras.

Och i dagsläget vet jag  inte de. Jag lyssnar heller inte på folk som säger att det finns denna lag. Efter som andra säger att det INTE finns denna lag. Jag ska ta reda på riktiga fakta själv. Och själv LÄSA denna lag i sådant fall. Handlar detta om rätten till underhållsbidrag så jag kan jag säga på en gång i sånt fall att jag INTE behöver dessa pengar bara vi får vara i säkerhet,

Ja det är mycket känslor och tankar kring allt nu.. Oro och ovisshet..


Mycket känslor i dag

Hej på er! Har ni det bra? jag hoppas det :) I dag är jag fylld med en massa känslor. De är känslor av lite ledsen het, ångest och lite stress. Sista dagen i Skåne i dag. I morgon bitti far vi hem igen. Kl nio går tåget. Veckan gick så fort. Och i övermorgon har jag mitt uppsatts prov i skolan på fyra timmar no stop.

Stress för det, måste bli bra. Jag måste komma dit och jag måste verkligen göra det här nu.
Tågresan ja, med min dotters åksjuka :/ och all packning. Vi har ju köpte en del här nere. Och allt måste hem. Tänkte först skicka ett paket hem till mig själv. Men ville inte slänga 200kr på det.. Kan jag lika gärna släpa på sakerna.

Och i dag då. Vi ska träffa min son. Mitt lilla liv som redan har hunnit bli åtta hela år. Tiden rusar så fort. Känslor över att träffa honom är väldigt positiva. Samtidigt en del sorg inom mig själv när vi måste återvända hem och jag som mamma känner som sådan att jag lämnar honom ensam kvar här nere. Självklart vet jag att han inte känner så eller tycker så. Men jag gör det.

Min dotter är så glad för att få träffa sin älskade bror. Hon har pratat om det flera veckor innan vi reste i väg, hon har talat om det varje dag sen vi kom hit och jag vet att hon kommer tycka det ska bli helt underbart :) Och det tycker jag också.

Jag har sovit i natt.. håll i hatten. Ja de är sant. Och halsen känns bättre och i dag blir säkert en bra dag.
Pappa och hans tjej sover och min lilla tittar på barn kanalen. Frukosten går som vanligt seg för henne.

Nej lite mer kaffe kanske
Godmorgon!!


Vad roligt

Vad glad jag blir när ni lämnat era avtryck i bloggen :) Ja vi har det bra här nere och vad roligt att en ny läsare tillkommit. Jag tycker själv det är super kul att läsa andras gravid bloggar. Och mammor med små barn. Och särskilt bloggar som handlar om ensamstående föräldrar efter som jag är ensam själv.

Att shoppa lite till mina barn är alltid kul.. Inte ofta jag köper något till mig själv. Men självklart händer det. Men känner inte direkt behovet av att köpa saker till mig själv. Mycket roligare att ge barnen och klä dem fint :)
Jag tror att många föräldrar tycker som jag..

Vad skönt att höra att man inte bloggar för döva öron. Jag menar vist har jag några stycken unika besökare varje dag, ganska många ändå för att vara en vanligt bloggare.. Men det är ju aldrig någon som kommenterar.. tyckte det var hel festligt att logga in i dag .. Tack ni gjorde mig riktigt glad.. Om de är fler som är gravida och läser den här bloggen och kanske bloggar själva kan ni inte lämna er adress till mig?? Kram på er alla


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!